NordicFit

NordicFit – wat is dit precies?

NordicFit bij SkiClub Zoetermeer, dat is lekker in de natuur met een leuke groep mensen trainen in de vorm van nordic walking. Nordic walking is van oorsprong een trainingsvorm in de langlaufsport, die is komen overwaaien uit Scandinavië. In Nederland staat het bekend als een wandeltechniek waarbij je, mits goed uitgevoerd, bijna alle spieren van je lichaam gebruikt. Doordat wandelen gecombineerd wordt met lenigheids- en krachtoefeningen helpt het je conditie op te bouwen of te verbeteren en stimuleert het ook nog eens de vetverbranding. Daarom noemen wij het NordicFit.

Wij beschikken over meerdere trainers, waardoor we op drie verschillende inspanningsniveaus de NordicFit trainingen kunnen aanbieden. Je kunt zelf bij iedere training weer kiezen welke uitdaging je aan wil gaan. Ga je er helemaal voor door op hoog tempo te lopen met onderweg verschillende uitdagende oefeningen, wil je het iets minder inspannend houden of zelfs rustig aan doen? De keuze is geheel aan jou.

Jong of oud, dat maakt voor NordicFit niet uit. Iedereen kan deze sport beoefenen, want bij NordicFit staan conditieopbouw, natuurbeleving, recreatie en ontspanning centraal. Aan de beginnende wandelaar bieden wij een cursus voor leren van de basistechniek aan.

Naast het sportieve gedeelte hechten wij ook veel waarde aan de sociale contacten. Na de training wordt er onder het genot van een kop koffie nog even gezellig nagepraat.

Kortom met NordicFit komt je hele lijf in beweging en je geest tot rust.